maanantai 17. syyskuuta 2012

Eukkoja, lintusia ja muita sukkia

 Eukko-sukat saivat alkunsa, kun Ravelryn perinneryhmässä oli puhetta kirjonta-aiheisesta tempauksesta. Kirjoneulemalli on muokattu vanhasta kirjontakirjasta. Lankana on seiskaveikka ja koko on siinä 37 kieppeillä.
 Samalla vauhdilla tein toisetkin naisten sukat, nämä saivat nimekseen Lintuset. Lintu-kirjoneule on muokattu saman kirjan kirjoneuleista kuin Eukotkin. Tumman harmaat raidat on itse suunniteltuja, mutta toki niidenkin juuret ovat suomalaisessa käsityöperinteessä.
Vihreissä miesten sukissa on vähiten viitteitä käsityöperinteeseen. Myös tämän kirjoneulekuvion olen muokannut saman kirjan kirjontakuvioista. Kaikki sukat on tehty ihan sillä perinteisellä mallilla, varresta aloittaen ja vahvistetulla kantapäällä.

7 kommenttia:

 1. Nämä on upeita kaikki, mutta eniten tykkään noista lintusista!

  VastaaPoista
 2. No jopas on hyvän näköisiä. Karjalaisesta etupistokirjonnasta nuo mallit ovat. Olen itse myös ajatellut neuloa noita, mutta en vaan vielä ole saanut aikaseksi-

  VastaaPoista
 3. Todella kivat kuviot sukissasi! hyvää uutta vuotta 2014!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommnetistasi blogissani. Oli kiva, että kommentoit, oli mukava kuulla sinusta. Aivan mahtava kirjaprojekti, niin lämmittää mieltäni, että tuollainen kirja on saatu aikaiseksi!

  VastaaPoista
 5. Ihania kaikki, Eukot niistä mieluisin minulle! :) Saanko kopsata eukon ja kokeilla tuplalapasiin?

  VastaaPoista